Coconut oil

Olie spoelen – mijn geheim

Al jaren doe ik iets waar ik me voorheen voor schaamde. Pas sinds ik het besloot tijdens mijn detox presentaties met anderen te delen is het succes echt gegroeid. RTL Boulevard pikte dit op en velen anderen volgde. Ik ben hier zo blij mee!

Inmiddels kun je overal wel iets lezen over olie spoelen oftewel ‘oil pulling’.

Een heleboel gezonde dingen kun je al in de ochtend doen, zover is wel duidelijk nu. Maar, kun je je voorstellen dat ik zou uitleggen dat het eerste wat ik in de ochtend doe (vóórdat ik mijn tanden poets en mijn citroensap drink) is meteen een theelepel olie in mijn mond stop? En alsof dat niet walgelijk genoeg is houd ik het in mijn mond gedurende 15-20 minuten. Behoorlijk raar, toch? Of niet?

Olie spoelen?

Wat is olie spoelen of olie trekken? Het is een oude Ayurvedische natuurlijke remedie om gezond te blijven, het lichaam te detoxen, het immuunsysteem te versterken en de tanden witter te maken. Mijn tanden waren nog nooit zo wit! Sesam olie is de meest populaire olie hiervoor. Het is belangrijk om de eerste koudgeperste versie van de olie te gebruiken. Dus gebruik niet de eerste de beste olie. Ik gebruik kokosolie. Ik hou van de smaak in vergelijking tot andere oliën en aangezien ik kokosolie voor ongeveer alles gebruik is dit voor mij een logische keuze.

Het is heel simpel. Neem een ​​theelepel olie, doe het in je mond en spoel/trek het van de ene kant naar de andere. Vergeet niet je ‘trekt’ bacteriën, parasieten, schimmels en andere giftige stoffen / organismen uit je mond, tanden, tandvlees, slijmvliezen en zelfs de keel dus slik nooit de olie in en ook gorgelen is niet aan te raden. Als je dat doet, slik je alle gifstoffen en bacteriën in. En spuug de olie als je klaar bent altijd in het toilet uit omdat je anders wellicht je gootsteen verstopt. Dat is het. In de tussentijd borstel ik mijn huid (droog borstelen), was ik mijn groente voor een juice/smoothie, check ik mijn e-mail, schrijf ik een artikel of heb ik gewoon een moment voor mezelf om niets te doen. Na het uitspugen van de olie in de wc dien je je mond grondig te spoelen met (lauw) warm water en kun je daarna je tanden poetsen. Onmiddellijk daarna drink ik een glas citroen water. Normaal water is ook goed.

Volgens Ayurveda, vertegenwoordigt de tong meridianen organen. Dat maakt de tong een goed orgaan voor diagnose en zorg, maar ook voor het voorkomen en genezen van ziekten.

Na verloop van tijd zul je het volgende opmerken:

– Je tanden, kaken en tandvlees zullen sterker zijn. Je zult ziektes van het tandvlees voorkomen/verbeteren. Je tandarts zal onder de indruk zijn!

– Je tanden worden na verloop van tijd super wit. Een slechte adem? Nooit meer het geval;

– De conditie van de huid zal verbeteren;

– Je immuunsysteem zal versterkt zijn. Veel mensen die dit al veel langer doen zijn nooit meer ziek;

– Kan gewrichtspijn en artritis verlichten;

– Effectief tegen migraine en sinus infecties;

-Helpt de ​​huid wanneer je last hebt van eczeem, allergieën en acne.

Wees niet verbaasd als je neus begint te lopen of je tandvlees begint te bloeden. Het is een ontgiftende reactie van je lichaam. Dit zal over gaan.Het vergt wat discipline, maar het is de moeite waard!

 

Comments
41 Responses to “Olie spoelen – mijn geheim”
 1. C says:

  gebruik je vloeibare olie of een vaste substantie die je op de foto toont? en waar kan je dit kopen?

  • Bianca says:

   Hi! Vloeibaar en vast is hetzelfde. Alleen de temperatuur maakt het verschil. Dus als je vaste olie koopt dan wordt dit in de mond al vrij snel vloeibaar. Als je dat niet fijn vindt dan kun je natuurlijk ook vloeibaar kopen.

 2. Ellen K. says:

  Wauw wat een goede tip! Dit ga ik zeker proberen!

 3. Susanne says:

  Ik ben er sinds een paar dagen ook mee begonnen, ben heel benieuwd naar de resultaten! Misschien een rare vraag, maar ik neem aan dat het normaal is dat de olie niet helder is als je het uit tuft? xx

 4. Marjolein says:

  Hi Bianca,
  Ik had ergens gelezen dat je na oil pulling idd je tanden moet poesten en daarna eigenlijk het liefst een half uur moet wachten met iets te eten/drinken. Maar hier lees ik dat je na het tandenpoesten gelijk water met citroen drinkt.
  Wat is nu het beste? Vind het trouwens ook wel erg lang als je een half uur na het tandenpoetsen moet wachten om iets te eten/drinken. X

  • Bianca says:

   Hi Marjolein, ik geloof dat het effect tussen een half uurtje wachten en gelijk wat drinken niet zo dramatisch groot is. Daarnaast wordt het anders ook echt een ochtendritueel dat bijna niet meer te volgen is ivm de tijd. Ik drink inderdaad citroen water erna en het werkt perfect. XX

   • Marjolein says:

    Tnx voor je reactie! Ga nu gelijk na het tandenpoetsen citroen water drinken :) scheelt idd een hoop tijd. Liefs

 5. Guusje says:

  Hoi Bianca, ik heb dit een tijd geleden een hele poos gedaan.
  Door jou artikel ben ik er nu opnieuw mee begonnen! Ik ben altijd zo bang om wat door te slikken, omdat er overal staat dat dat beslist niet mag. Vandaag slikte ik per ongeluk een beetje olie door, op het moment dat ik las: ”dus slik nooit de olie in”. Haha! Echt weer onhandig van me. Ik werd er ook redelijk misselijk van.
  Ik vind het wel lastig omdat je het ook zo lang in je mond moet houden. Heb je een tip om dat te voorkomen?
  Ik ben ook begonnen met een detox drankje (van limoensap, appelazijn, en honing), waarbij geadviseerd wordt om dat als eerste op de dag te drinken voordat je wat dan ook gaat doen. Dat is met olie trekken ook zo. Maakt het nou nog iets uit welke van de twee ik als eerste doe in de ochtend? Ik kan ze niet allebei absoluut als eerste doen.

  • Bianca says:

   Hi Guusje,

   Ja, het is inderdaad niet de bedoeling om het door te slikken. De olie zit vol met bacterien en schimmels die je juist kwijt wilt. Het is geen ramp als dit toch gebeurd. Vooral als je het doorlsikt na pas enkele minuten spoelen.
   Een tip kan zijn om minder olie te gebruiken en de tijd op te bouwen. Dus begin met minder olie en bijvoorbeeld slechts 5 minuten. Bouw dit verder op totdat je er aan gewend bent en dan zul je zien dat 20 minuten niet zo lang is.
   Ik zou eerst olie spoelen, dan tanden poetsen en dan limoensap drinken (dit ook ivm met je glazuur). Hoop dat dit enigzins helpt. xx

 6. Marcus says:

  Hallo,
  ik heb na de eerste spoeling reeds witte substantie.
  Doe je dat elke dag zonder rust periode’s?
  Ontgiftigt dit elke keer, dwz gaat het effect verloren
  als je een maand stopt? bv.
  Vrgr Marcus…:-)

  • Bianca says:

   Hi Marcus,

   Witte substantie is juist goed. Dat betekent dat de olie zijn werk heeft kunnen doen. Ik doe dit al heel lang elke dag. Even stoppen kan, maar dan ontgift je niet meer dagelijks.

   Fijne dag!

 7. Marcus says:

  Dank je,
  ik gebruik Olijfolie Classico
  bestaande uit geraffineerde olie en olie der eerste persing.
  Is dat ook goed?
  Het wordt inderdaad van geel melkachtig wit.
  Ik weet niet of het verbeelding is maar voorheen werd ik
  na 12:00 uur “landerig” en loom met vaak hoofdpijn tegen de avond.
  Nu niet meer…droom ik?? 😉

  • Bianca says:

   Hi Marcus,
   Ja hoor dat kan ook. Nu al? Dan reageer je snel op de ontgiftende werking. Heel goed!!

   • Marcus says:

    Of is de verwerkings periode door de bank genomen
    iets langer?
    Trouwens ik heb ook virgin (Groene olijfolie)
    maar die is niet te pruimen, lol.
    Vandaar 😉

    • Marcus says:

     Dus koop ik morgen kokospasta.
     Iets smakelijker dan olijfolie.
     Wat ik ook verneem is dat voedsel vezels
     losweken tussen de tanden! *

 8. Suuz says:

  Ik ben vanmorgen gestart!!! Woow wat ben ik benieuwd zeg :-) liep er al een paar weken mee in mijn hoofd! Maar nu toch eindelijk gestart :-) het klinkt fantastisch!

 9. Marcus says:

  Ik krijg nog wel eens een kriebelhoestbui
  tijdens het spoelen.
  Is dat een bekend fenomeen?

 10. Hanneke says:

  Voor mij is het te tijdrovend om door de week ‘s morgens te spoelen. Heeft het spoelen ook zijn uitwerking ook als ik ‘s avonds spoel?

  • Bianca says:

   Hi Hanneke,

   In de ochend hebben we over het algemeen meer bacteriën in de mond. Toch is het ook wel nuttig om dit in de avond te doen. De ontgiftende werking werkt ook in de avond. Hopelijk helpt dit!

   Groetjes,
   Bianca

 11. anne says:

  Dit wil ik heel graag gaan proberen. Twijfel alleen over het moment… in de ochtend heb ik zoals velen weinig tijd. Kan ik ook voor mijn ontbijt spoelen? Ik ontbijt met havermout, amandelmelk en iets lekkers zoals blauwe bessen. Of is het in dit geval beter om in de avond te spoelen?

 12. HT says:

  Hoi, ik ben erg geintereseerd in dit te doen maar is dit wel verstandig wanneer je borstvoeding geeft?

 13. anja says:

  ik kan er mee starten hoorde er van van een collega ik ben zeer beneiuwd

 14. Marcus says:

  Klopt het dat groene olijfolie niet wit wordt na spoelen?

 15. Pretty! This was an incredibly wonderful article.
  Many thanks for providing this info.

 16. May I simply just say what a relief to discover someone that truly knows
  what they are discussing on the internet. You definitelky realize how to bring a problem to light and make it important.
  More people should look at this and understand this side of your story.
  I can’t believe you aren’t more popular because you definitely have the gift.

 17. Annabelle says:

  Heey !
  Late reactie, maar tsja wieweet lees je het.
  Is het belangrijk dat je dit s’ochtends doet, of zou het S’avonds ook kunnen?

 18. arja says:

  can i use mustard oil ,this is easily available

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] here to read my article on oil […]

 2. […] probably noticed, I’m quite a fan of coconut oil. Especially for oil pulling. Twenty minutes of oil pulling resulted in me being picky when it comes to which oil I […]

 3. […] hydrate my skin with raw organic coconut oil which I use for many other purposes as […]

 4. […] hours in the morning are the ‘’golden hours’’. A lot can be done before starting the day. Oil pulling, drinking lemon water, dry brushing, meditation/praying and squeezing in a quick work out are all […]

 5. […] Your Teeth If you were interested in my oil pulling story, you are probably one of many that wouldn’t mind having whiter teeth. I hope you’re not one of […]Leave A Comment